Locatie

 

map

Klik op de kaart voor een gedetailleerde Google Maps.
De villa ligt in het kleine dorpje Kayuputih, ongeveer 3 km vanaf het strand van Lovina.
Lovina, op ongeveer 3 km afstand, is een levendige plaats met restaurants, cafés, kleine winkeltjes, een markt, een supermarkt en zelfs een warme bakker met Europese eigenaar. In het centrum van Lovina bevindt zich een ATM waar u kunt pinnen. De oude hoofdstad van Bali, Singaraja, is op ongeveer 14 km afstand gelegen. Deze universiteitsstad heeft meerdere ziekenhuizen, banken en grote supermarkten (waaronder Carrefour)

Duiken en snorkelen
Voor wat betreft het bezoeken van de mooiste locaties om te duiken of te snorkelen zit u in onze villa op een uitstekend centraal punt. In Lovina vindt u Bali Spice Dive. Deze duikschool is PADI (Professional Association of Dive Instructors) gecertificeerd, hebben Nederlands sprekende instructeurs en brengen u op de mooiste duik- en snorkellocaties van Bali. Voorbeelden hiervan zijn toplocaties als het eiland Menjangan in het noordwesten van Bali en Tulamben in het oosten van Bali. Hier ligt het scheepswrak de “Liberty”. Voor een voorproefje, zie www.balispicedive.com.
Golfen
Speelt u golf of wilt u het eens proberen ? Op een uur rijden van de villa ligt de 18-holes golfbaan van de “Bali Handara Kosaida Golf and Country Club”. Deze baan ligt in de bergen en behoort tot de mooiste banen in Azië. Voor wat betreft haar exotische setting is het een waar golfparadijs op aarde. Door de hoge ligging (op ongeveer 1000 meter) is de temperatuur meer dan aangenaam, gemiddeld zo'n 20°C. Rond de baan geniet u van de mooiste tropische bloemen, planten en bomen. Deze baan is ontworpen door de befaamde architect Peter Thompson. Voor informatie, zie www.balihandarakosaido.com
Air Panas
Op een paar kilometer afstand van de villa bevinden zich de beroemde warmwaterbronnen van Air Panas. Deze “holy hot springs” (het warme water wordt door de lokale bevolking als heilig beschouwd) liggen in de heuvels van het dorpje Banjar en worden omringd door een prachtige natuur. De 38°C warme zwavelhoudende bron mondt uit bij acht gebeeldhouwde drakenkoppen die groengelig zwavelhoudend water uitspuwen dat een helende werking schijnt te hebben tegen huidklachten. Er zijn drie op elkaar gestapelde bassins, waarbij het water in het hoogste bassin het warmst is.
Brahma Vihara Ashrama
Niet ver van Air Panas en iets hoger in de heuvels ligt dit mystieke boeddhistische klooster. Het is het enige boeddhistische klooster van Bali (ook wel de kleine Borobudur genoemd) en wordt bewoond door enkele Balinese boeddhistische monniken. Het klooster is in 1970 gebouwd en biedt een prachtig uitzicht over het land en het water. De toegang is gratis maar een gift om het onderhoud van het klooster te steunen wordt op prijs gesteld.
Gitgit waterval
De waterval bij Gitgit ligt ongeveer negen kilometer ten zuiden van Singaraja. De waterval is 60 meter hoog en is daarmee de hoogste van Bali. De waterval is per auto of scooter bereikbaar. Het laatste stuk van het kronkelige pad dat naar de waterval leidt zal echter lopend moeten worden afgelegd. Dit pad is eigenlijk in twee stukken onder te verdelen. Het eerste gedeelte is massief en trapsgewijs waar aan de ene kant bomen en heesters grenzen en aan de andere kant allerlei kleurrijke winkeltjes zijn gevestigd. Bij het tweede gedeelte van het pad zijn u aan weerszijden koffie- en kruidnagelbomen. De lucht is koel en wordt geleidelijk kouder naarmate de waterval dichterbij komt. Vlakbij de waterval bent wordt u al geraakt door het fijne opspringende water.
Pura Ulun Danau Bratan
Op de westoever van het Bratanmeer bij Bedugul ligt het schitterende tempelcomplex Pura Ulun Danu. Het complex ligt aan de rand van het Bratan meer, een prachtig meer tussen verschillende bergen, welke deels tussen de wolken verscholen gaan. De tempel zelf dateert uit de 17de eeuw en is gewijd aan de watergodin Dewi Danu. Het Bratanmeer is erg belangrijk voor de irrigatie van de zuidelijke delen van Bali. Het tempelcomplex is daardoor het centrum geworden voor de ceremonies die over geheel Bali worden gehouden om een continuering van de watervoorziening uit het meer te verzekeren.